7 Mart 2015 Cumartesi

HUZUR KOKAN MEKAN: VELVET GALATA

Kenan Doğulu'nun da şarkısında dediği gibi baharları getirmeli kış olunca...Hepimizin dört gözle ilkbaharı beklediği ama havanın inatla kışı yaşattığı bu günlerde hafta sonumuza biraz renk biraz huzur biraz da bahar esintisi katmak istiyorsak kesinlikle Velvet'ın masalsı dünyasına adım atmalıyız.      


Galata'nın ara sokaklarında kendine has küçük bir kafe Velvet. Kapısından içeri adım attığınızda sanki uzun süredir ziyaret etmediğiniz anneannenizin ya da babaannenizin oturma odasına adım atmış gibi hissediyorsunuz kendinizi. Yediğiniz tatlılar da adeta kendinizi evde hissettiriyor zaten.Ev yapımı birbirinden lezzetli kurabiyelerin yanında kendi seçtiğiniz yüzyıllık Çekoslovakya zamanından kalma fincanlar tarihte yolculuğa çıkmanıza yardım ediyor. Huzurun bir kokusu olsa buranın buram buram huzur koktuğunu söylemek kesinlikle abartılı olmaz.

Mekanın en ilginç kısımlarından birisi ise tuvaleti.Tuvalete girenlerin neden hemen çıkamadığını merak edebilirsiniz. İçeride her yeri kaplayan post-itler ve mekana gelenlerin renkli kalemlerle yazdığı binlerce nota göz gezdirmek bile epey zaman alabiliyor.Tabii ki sizin de not bırakmanız için kalem ve renkli not kağıtları bulunuyor.

Bu haftasonu kendinize bir nostalji turu hediye edin hem Galata'nın büyülü atmosferini yaşayın hem de Velvet'ın tavsiyeyi kesinlikle hak eden lezzetleriyle buluşun...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder