12 Mart 2015 Perşembe

NERDEN BAŞLASAM NASIL ANLATSAM...GALATA'DA BİR MEKAN: CAFE PRİVATO


Bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine bir Pazar akşamüstü gittiğimiz Cafe Privato bizi hem ortamı hem de sunduğu değişik lezzetleriyle oldukça şaşırttı. Kapısından içeri adım attığınız andan itibaren her masada farklı dilde konuşan bir çok turistle karşılaşıyorsunuz. Masaların üzerinde bulunan dantel örtüler sizi anneannenizi ziyaret ettiğiniz günlere götürüyor. Eski mobilyalar,çalan müzikler, adeta geçmişe doğru bir kapı aralıyor. Kısaca Cafe Privato Galata'nın arka sokaklarında sizi hem geçmişe hem de adeta yabancı diyarlara sürüklüyor.

Privato'ya gelip de kahvaltı etmemek olmazmış ama biz brunch saatini bile oldukça geçirdiğimiz için dillere destan Gürcü şarabını deneme kararı aldık. Bu lezzeti kelimelere dökmenin gerçekten imkanı yok. Kırmızı şarap sevmeyen arkadaşlarımız bile kadeh kadeh şarap içti. Bu kadar yumuşak bir lezzet bu kadar damakta kalan güzel bir tat bulmak oldukça zor. Sırf bu şarabı içmek için bile Cafe Privato'ya gelebilirsiniz.

Ortam o kadar sıcak ve samimi ki burada zamanın nasıl geçtiğini anlamak imkansız.Kısa bir Galata molası verelim diye oturduğumuz mekanda akşam yemeği saatine yaklaşınca karnımızın da yavaş yavaş acıkmaya başladığını hissettik. Hepimizin diyette olması sebebiyle hafif bir atıştırmalıkla akşamı kapamaya karar verdik. Ne yiyelim diye düşünürken mekan sahibi beyefendi bize mercimek çorbalarını tavsiye etti. Tamamen organik ürünlerden yapılmış mercimek çorbası iddia ediyorum ki bugüne kadar içtiklerimizin arasında en başarılı olanlarından belki de. Hem kim demiş şarapla mercimek çorbası içilmez diye. Biz denedik oldu , hem de çok güzel oldu.

Cafe Privato'yu anlatmak bir kaç cümleye sığmaz.O atmosferi yaşamak, mekan sahibini tanımak,çalışanlarla sohbet etmek, kahvaltısını ve organik lezzetlerini denemek,belki bir kaç kadeh Gürcü şarabı içmek gerekir anlayabilmek için. Sebep ne olursa olsun yolunuz Galata'ya düştüğünde muhakkak Privato'ya uğrayın derim ben.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder