1 Nisan 2015 Çarşamba

ASİTANE RESTAURANT: OSMANLI MUTFAĞININ EN LEZZETLİSİ


İstanbul'da yaşayıp burnumuzun dibindeki güzellikleri ya da tarihi yerleri gözümüzden sıklıkla kaçırdığımız oluyordur. Bir hafta sonu kendimize zaman ayırıp İstanbul'da turist olmaya karar verdiğimizde karşımıza Asitane Restaurant çıktı. Edirnekapı'daki Kariye Müzesini gezip sur dibinde yürüyüp, tarihi mahalleleri gezip, bol bol fotoğraf çektikten sonra Kariye Müzesinin hemen yakınındaki Asitane Restaurant'da Osmanlı tatlarını denemeye karar verdik.

Öncelikle kendi yaptıkları ufacık sıcak ekmekler zeytinyağı ve peyniri deneyerek yemeğimize başladık. Başlangıç olarak gelen börek de bize bir lezzet şöleni yaşattı. Yeni tatlar deneme konusunda çok cesur olduğumu söyleyemem bu sebepten dolayı dana külbastıyı tercih ettim. Bazı yerlerde oldukça sert gelen dana külbastı burada yumuşacıktı yanında ki pilav da oldukça lezzetliydi. Farklı lezzetler denemeyi sevenler için menünün son derece zengin olduğunu belirtebilirim.Sadece tatlı menüsü bildiğimiz isimlerden oluşuyor.

Mekanda servis personelleri son derece ilgili.Tarihi bir mekanda yeni lezzetler denemek isteyenler için ideal bir yer.Fiyatlar biraz pahalı. Ama yine de buna değer.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder