27 Nisan 2015 Pazartesi

BİZ DE 101 LEZZET FESTİVALİNDEYDİK


Time Out İstanbul tarafından bu sene 3.sü düzenlenen 101 Lezzet Festivali dün Sait Halim Paşa Yalısı'nda gerçekleşti.

İstanbul'un en gözde mekanlarının, keşfedilmesi gereken gözden kaçmış gizli lezzet duraklarının,damak tadına düşkün yemek severlerle buluştuğu festival kapılarını 13:00'de açtı. Festivalin güneşli ve sıcak bir güne denk gelmesi her şeyden daha fazla keyif almamıza sebep oldu diyebiliriz.

Etkinlikte birbirinden önemli 101 markanın olması seçim yapmakta bizi oldukça zorladı. İlk etapta bildiğimiz tatları es geçerek yeni lezzetleri deneyeceğimiz bir lezzet turuna çıkmaya karar verdik.

Ferahfeza'nın yufkaya sarılı keçi peynirleri, Emek Mantı'nın harika böreği, Baylan'ın lezziz profiterolleri, Rudolf'un Türk kahvesi ve köri soslu tavuğu bu festivalde en beğendiğimiz tatlar arasında yerini aldı.Aynı zamanda Eatbox'da mini hamburgerleriyle kalbimize ayrı bir tat kurdu.

Festivalin en kötü yanı rüzgarın da etkisiyle gün boyu saçımıza sinen et kokusundan kurtulmanın mümkün olmayışıydı. Yine de bu kadar lezzetin arasında bir süre sonra bu kokuyu bile önemsememeye başladık. Şimdiden 2016 yılında düzenlenecek olan 4. 101 Lezzet Festivalini iple çektiğimizi söyleyebiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder