19 Nisan 2015 Pazar

ZÜBEYİR OCAKBAŞI : HAYAL ETTİĞİNİZDEN BİLE DAHA İYİ


İstanbul'da son zamanlarda neredeyse her sokağa bir ocakbaşı açılıyor. Sıradan lezzetleri,birbirinin aynı mezeleri ve vasat etleri ile çok da memnun olmadan, çoğunlukla hayal kırıklığına uğrayarak ayrılıyoruz bu mekanlardan. Fakat Zübeyir  taptaze etleri, mükemmel kebapları ve efsane gavurdağı salatasıyla size gerçek bir ocakbaşı deneyimi yaşatıyor.

Zübeyir'e giderken muhakkak rezervasyon yaptırmanız gerekiyor. Şahsen ben haftaiçi bir akşam gitmenizi öneririm. Çünkü haftasonları özellikle de cumartesi akşamları çok kalabalık oluyor. Dolayısıyla da serviste bazı aksaklıklar yaşanabiliyor.

Bir kere gidince müdavim olunacak bir yer Zübeyir. Ocakbaşında yer bulup oturabildiyseniz kendinizi çok şanslı saymanız gerekiyor.Yemeklere gelecek olursak burada klasik kebapçılarda bulunan mezelerin aynısı var farklı bir tatla tanışmıyorsunuz ama mezlerin tümü de oldukça lezzetli.Etlere zaten kimsenin söyleyecek bir lafı olabileceğini düşünmüyorum.Mükemmellik sertifikası olsa kesinlikle alırlardı. Hesaba gelecek olursak İstanbul ortalamasının üzerinde ama bu kadar lezzete kesinlikle değdiğini söyleyebilirim.

İstanbul'un açık ara en iyi ocakbaşılarından biri olan Zübeyir, muhteşem bir et şöleni yaşamak isteyenlerin denemesi gereken önemli mekanlardan bir tanesi, Beyoğlu'nda aileniz ya da dostlarınızla keyifli bir akşam yaşamak istiyorsanız şimdiden rezervasyonunuzu yaptırmanızı tavsiye ederim.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder